dinsdag 25 oktober 2011

Za 22 okt De hoppers - Challengers 64 - 51

Challengers pakt moeizame eerste overwinning

Na twee nipte nederlagen werd het tijd voor de eerste overwinning.
Hoppers is op papier geen sterke tegenstander, maar op het veld moet er gewonnen worden. Dit moest gebeuren zonder coach en Jonathan Bruinen en Freek de Bruijn. Stand-in coach Marijn Scholten moest het team hier naartoe leiden.
De eerste minuten waren erg rommelig, beiden ploegen maakten erg veel fouten. Toch wist challengers voor te komen met 12-7 na het eerste kwart onder aanvoering van Jurjen Thie. Ook in het tweede kwart wisten de Challengers elkaar niet goed te vinden en scoorde alleen Thomas van Dijk nog makkelijk. Toen ook nog eens de verdediging steekjes ging laten vallen kwam Hoppers met rasse schreden dichterbij. Door 3 eenvoudige driepunters en wat makkelijke punten onder het bord kwam de ruststand op 26-29.
Tijdens de rust is afgesproken om fanatiek uit de startblokken te komen. Niet was minder waar. Challengers kwam achter en kon pas na 6 minuten in het derde kwart orde op zaken stellen. Door sterke rebounds van Jan-Chris Avis en nieuwkomer Jos van Loon en een strakke verdediging ging het ook aanvallend beter lopen. Door punten van Bram Moinat en Gregor Aaij kwam Challengers toch met 10 punten verschil uit het 3e kwart. In het vierde kwart is deze voorsprong niet meer in gevaar gekomen, mede door een aatal goede scores van Jan-Chris Avis.
De eerste overwinning is een feit en in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen hoopt Challengers heren 1 volgende week weer twee punten te gaan pakken.
Topscorers: Gregor Aaij 18 punten, Thomas van Dijk 15 punten, Jan-Chris Avis 14 punten.
Uitslag: Challengers 64 Hoppers 51

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten