maandag 5 december 2011

Za 3 december Challengers - Lions

Challengers zet winning streak voort

Na twee gewonnen wedstrijden op rij stond de ontmoeting met de nummer twee van de competitie, the Lions uit Zandvoort, op het programma. Dit team heeft pas 1 wedstrijd verloren, vorige week tegen koploper Akrides.
Coach Joris van Straten kon door vakantie niet aanwezig zijn, dus de mannen moesten het zelf doen. De furieuze start van vorige week was de heren goed bevallen en Challengers probeerde dit te herhalen. Met goed gevolg, want na 5 minuten stond er al een voorsprong van 17-0 op de borden. In het eerste kwart wisten alle starters te scoren en sloot men af met 22-11. In het tweede kwart kwam er een extra speler bij Lions de zaal binnen en kwam de motivatie weer wat terug. Lions wist dan ook terug te komen tot 8 punten totdat Michiel Beckman begon te schieten. Met een aantal fraaie driepunters bracht hij het gat weer terug tot 13 punten bij rust. Ruststand 46-33.
Waar in de voorgaande wedstrijden de punten met name uit breaks en scores onder de borden kwamen ging de schoten van buiten nu ook goed lopen. Met maar liefst 14 driepunters (waarvan 5 van Michiel Beckman) in de hele wedstrijd was dit een belangrijk bijdrage aan de score. In de rust werd er op gehamerd om the Lions niet meer terug te laten komen, onder aanvoering van Thomas van Dijk en Gregor Aaij gebeurde dat dan ook niet. In het laatste kwart is het nooit meer echt een wedstrijd geworden, mede door sterk optreden van Jos van Loon, Jonathan Bruinen en Freek de Bruijn, die verdedigend weinig ruimte lieten aan de Lions en aanvallend met hard werken een aantal goede scores lieten noteren. In deze wedstrijd heeft Challengers nogmaals laten zien niet afhankelijk te zijn van 1 of 2 spelers, maar dat iedereen gevaarlijk kan zijn.

Eindstand 88-62

Topscorers: Michiel Beckman 15, Gregor Aaij 12, Thomas van Dijk 11, Jos van Loon 10

Geschreven door: Gregor Aaij