maandag 9 januari 2012

Challengers neemt laat afstand van Beverwijk

De eerste wedstrijd van het seizoen ging in de uitwedstrijd verloren tegen Racing Beverwijk. Het, toen nog niet ingespeelde, team van Challengers begon in die wedstrijd slap en keek al snel tegen een achterstand aan die ze niet meer te boven kwamen. Om dat te voorkomen begon coach Joris van Straten met een alternatieve opstelling. Dit had echter niet helemaal het gewenste effect en Challenger stond al snel met 0-9 achter. Na een snelle time out en een aantal wissels wisten de mannen wel te scoren, maar de verdediging bleef nog steeds vol gaten.
Het eerste kwart werd afgesloten met 8-17. In het tweede kwart werd de verdediging aangetrokken, maar de 12 man van Challengers kwamen slechts 2 punten dichterbij. Een aantal goede scores van Jos van Loon zorgde voor de lage ruststand van 21-29. In het derde kwart begon de aanval van Challengers goed te lopen en ook vanaf de strafworplijn werd er deze wedstrijd zuiver geschoten. Beverwijk wist alleen met hard werken ook 21 punten te maken in het kwart, en de spanning werd groter. Het zou toch niet weer mis gaan voor de heren van Challengers?
Pas in het vierde kwart ging ook de verdediging echt werken, toen kon eindelijk het verschil gemaakt worden. Sterk spel van Jurjen Thie en Gregor Aaij zorgde voor een eindstand van 61-51. De wedstrijd was niet altijd fraai, maar de overwinning zorgt er wel voor dat de Challengers twee punten los staan van Beverwijk.

Topscorers: Gregor Aaij - 21 punten, Bram Moinat - 16 punten, Thomas van Dijk - 11 punten

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten