zondag 12 februari 2012

Challengers heeft veel moetie met laagvliegers uit Hoorn

Na een aantal goede overwinningen op rij speelden Challengers tegen de Hoppers uit Hoorn.
Hoppers bezet al vanaf het begin van de competitie de laatste plaats en aan aantal Challengers had hier gebruik van gemaakt door een weekendje vrijaf te nemen. Maar liefst 5 man ontbrak in het keurkorps van coach Joris van Straten. Met Jurjen Thie als gelegenheids point guard startte Challengers aardig, maar niet super.
Aan het einde van het eerste kwart hadden de heren een voorsprong van 5 punten. Het tweede kwart werd er fanatieker verdedigd en ook in aanvallend opzicht begon het iets beter te lopen. De twee driepunters van Michiel Beckman en goede scores en rebounds van Jos van Loon zorgden ervoor dat Challengers het verschil boven de 10 punten kon brengen. Het kwart werd schitterend afgesloten met een weergaloze dunk van Freek de Bruijn. Ruststand 33-22.
De Challengers zette de goede verdeding voort na de rust en wisten de Hoppers te beperken in het scoren tot 11 punten in dit kwart. Challengers wist de voorsprong weer verder uit te breiden tot 15 punten. Het matte spel van de Hoofddorpers baarde coach Van Straten wel zorgen. Die zorgen bleken in het vierde kwart terecht, waar Challengers al veel eerder afstand had moeten nemen kwamen de Hoppers nu terug. Door het harde werken van Gregor Aaij en Jos van Loon onder de borden wisten de Challengers de voorsprong maar net te behouden. Zij scoorden in de tweede helft samen 20 van de 28 punten en konden zo de Hoppers net op tijd een halt toe roepen.

Eindstand 60-58

Topscorers: Gregor Aaij - 21, Jos van Loon - 9, Bram Moinat - 8

Geschreven door: Gregor Aaij