maandag 23 januari 2012

Challengers neemt revanche op Alkmaar

Na 5 gewonnen wedstrijden was het tijd voor Challengers om weer aan te treden tegen Alkmaar Guardians. De wedstrijd in Alkmaar was aan de start van het seizoen en werd door de Hoofddorpers verloren. In die wedstrijd waren de mannen van coach Joris van Straten verre van scherp en dat moest nu anders.
De challengers kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer en verdedigden sterk in het eerste kwart. Jos van Loon en Freek de Bruijn pakten alle ballen van het bord, zodat Alkmaar weinig kansen kreeg. Het verdedigend goede spel had echter ook effect op de aanval, waardoor er nauwelijks scores genoteerd konden worden. Na één kwart stond de score van 6-11 op de borden. In het tweede kwart ging het aanvallend niet veel beter over de hele linie, maar hield Michiel Beckman zijn ploeg in de wedstrijd met 3 driepunters op belangrijke momenten. Hierdoor kwamen de challengers zelfs wat dichterbij met een ruststand van 24-27. Na de rust gingen Jan-Chris Avis en Gregor Aaij zich meer met de wedstrijd bemoeien. De Guardians konden dit alleen met fouten stoppen, maar de vrije worpen werden feilloos benut. Thomas van Dijk leverde ook een goede bijdrage en de achterstand werd omgezet in een voorsprong van 7 punten. De challengers wisten dat Alkmaar in het vierde kwart alles op alles zou zetten om terug te komen. Dit gebeurde alsnog, tot op 1 punt verschil, toen besloten Bram Moinat en Thomas van Dijk dat het genoeg was geweest door in een periode van 3 minuten samen 12 punten te maken en Alkmaar definitief te breken. Alkmaar probeerde nog wanhopig terug te komen door fouten te maken, maar ook in dit kwart werden deze goed benut.
Eindstand 62-48

Topscorers: Bram Moinat - 14, Gregor Aaij - 14, Thomas van Dijk - 12, Jan-Chris Avis - 11
Geschreven door: Gregor Aaij