maandag 12 maart 2012

Challengers wint wel van US 3

Na de dramatische wedstrijd tegen US 2 van twee weken geleden kreeg Challengers de kans op eerherstel tegen het derde team van US. Zonder coach Joris van Straten en met vervangende coach Marijn Scholten begonnen de mannen om 2 uur aan de wedstrijd.

Zoals vaker dit seizoen was het begin van de wedstrijd erg slap, dit lag uiteraard aan de slechte bal en de houten borden, maar zeker niet aan de Challengers. In aanvallend was het eerste kwart niet slecht, verdedigend werden er echter 26 punten weggegeven, dat was Challengers nog niet eerder gebeurd dit seizoen. In het tweede kwart moest een achterstand van 11 punten worden weggewerkt. Challengers begonnen sterk aan het kwart, met name onder het bord met Jos van Loon en Gregor Aaij. Na 4 minuten was het verschil nog maar 5 punten, maar toen sloeg de wisselvalligheid weer toe. Inside begon gelukkig ook Jan Chris Avis op schot te komen, waardoor het verschil met rust 6 punten bleek.

Ruststand 38-32 De challengers hadden in de rust het gevoel dat ze de wedstrijd om konden draaien, maar lieten dat in de eerste minuten niet zien. Na 3 minuten liep het verschil weer op naar 16 punten. De mannen uit Hoofddorp vielen toen weer terug op het vertrouwde spelletje onder de borden om zo de Amsterdammers uit te putten en in foutenlast te krijgen. Dit spel bleek zeer succesvol, met name door een aantal goede scores van Gregor Aaij kwam Challengers toch weer terug tot 6 punten.
D'r op en d'r over was toen het streven voor het vierde kwart. De verdediging werd nog verder aangescherpt en de heren van US zakten langzaam in en wisten in de eerste 6 minuten van het laatste kwart maar 1 keer te scoren. Challengers bleef onder de borden sterk en Freek de Bruijn wist de eindscore op 75-71 te brengen.

Topscorers:
Gregor Aaij - 29, Jan Chris Avis - 16, Thomas van Dijk - 11

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten