zondag 18 maart 2012

Derby eenvoudig gewonnen door Challengers

Zaterdagavond stond de derby tussen Challengers en Hoofddorp op het programma. De historisch beladen wedstrijd was uit in het spectrum met ruim verschil gewonnen. Dit huzarenstukje wilden de mannen van Joris van Straten graag herhalen voor eigen publiek. De Hoofddorpers van de plaatselijke b.v. kwamen met slechts 7 man naar de Fanny Blankers-Koen hal, maar ook de heren van Challengers waren niet compleet. Guard Thomas van Dijk en aanvoerder Marijn Scholten konden niet aanwezig door andere verplichtingen.

In het eerste kwart was al gelijk te zien dat de winst van onder de borden moest komen. De meeste Challengers waren een kop groter dan hun rivalen van Hoofddorp. Jan-Cris Avis liet dit gelijk al zien en gooide elke bal die hij kreeg erin. In de verdediging liet Challengers echter flink wat steekjes vallen, waardoor Hoofddorp prima bij kon blijven.

Voor de onfortuinlijke Jos van Loon was de wedstrijd al snel voorbij toen hij in botsing kwam met een speler van Hoofddorp en hierbij een scheurtje in zijn wenkbrauw opliep.

Met een gelijke stand van 22-22 werd gestart aan het tweede kwart. De opdracht van de coach was om dit kwart een gaatje te slaan door sterker te verdedigen. Dit lukt in de 5e minuut door goed verdedigen en in de aanval de sterk spelende Jan-Chris Avis te zoeken. Jurjen Thie wist dit als vervangend spelverdeler zeer goed te doen en strooide met assists. Ruststand 51-38.

Na de rust was het zorg om de voorsprong snel uit te bouwen zodat het geen wedstrijd meer te laten worden. B.v. Hoofddorp liet in het derde kwart bij vlagen nog wel zien goed te kunnen spelen, maar dat was onvoldoende om dichter bij te komen. Simon Jan Haytink en Michiel Beckman wisten nu ook van buitenaf het netje te vinden, waardoor inside nog meer ruimte ontstond voor Gregor Aaij en Bram Moinat. Aan het einde van het derde kwart was de voorsprong opgelopen tot 30 punten. Het enige doel in het vierde kwart was dan ook nog om de 100 punten te halen. Het honderdste punt werd gemaakt door Bram Moinat, die nu dus de traditionele appeltaart mee moet nemen naar de training van dinsdag.

Eindstand 103-71

Top scorers: Bram Moinat - 31, Jan-Chris Avis - 23, Gregor Aaij - 23

Geschreven door: Gregor Aaij