zondag 26 oktober 2014

Blue Stars - Challengers

Door Jochem Rijlaarsdam

Zondag, tegen het eind van de middag, was de Bernhardhal in Diemen het decor van de kraker tussen Blue Stars en The Challengers. Waar beide teams de voorgaande twee seizoenen streden voor de bovenste plaatsen, was de inzet nu losbreken uit de kelder van de nieuwe landelijke 2de divisie.
De Hoofddorpse ploeg startte goed en zette in de eerste aanval de verrassende zone verdediging van Blue Stars met drie snelle passes en een score te kijk.
Toch verraste de thuisploeg nog veel meer met een drietal snelle aanvallen, die de in lengte langere formatie uit Hoofddorp direct met beide benen op de houten vloer plaatsten. Voor de zoete smaak van het slim uitgespeelde en op wilskracht gewonnen bekerduel tegen The Hurricanes uit Spijkenisse het weekend ervoor, was nu geen plaats. Na een corrigerende time-out stonden de koppen weer strak aan Challengers-zijde en werd de achterstand van 5 punten ingelopen. Met stevig spel onder de borden en een driepunter van Jurjen Thie werd het eerste kwart met gelijke stand beƫindigd: 11-11.

Die inhaalslag bood echter geen garantie voor het kwart erna. Integendeel. Het spel van de The Challengers had zomaar begeleid kunnen worden door “Lazy Sunday Afternoon” van The Small Faces. Traag werd er van aanval naar verdediging omgeschakeld. En als de bal weer in bezit was werd daar slordig mee omgesprongen. Blue Stars rook kansen en liep onder aanvoering van hun point guard, in een ver verleden nog uitkomend voor de Hoofddorpers, uit naar een verdiend gat van 10 punten. Ruststand: 30-20.

Na de thee keerde de rust langzaamaan terug in het spel van The Challengers. Bram Moinat schoot weer raak vanaf de perimeter, Simon-Jan Haytink benutte zijn vrije worpen en brak diverse malen op volle snelheid uit de verdediging om met een lay-up aan de overzijde te scoren. Toch was de energie niet constant genoeg. Hoewel ook de tegenpartij zich vaak genoeg onbegrepen voelde door het scheidsrechtersduo, liet het Hoofddorpse team zich te veel uit het spel halen door al dan niet scheidsrechterlijke dwalingen. Zonde. Stand derde kwart: 45-39.

Het beslissende kwart werd in de eerste paar minuten gedomineerd door de thuisploeg. Korte snelle aanvallen afgewisseld met succesvol duw- en trekwerk onder de basket leverde Blue Stars een solide voorsprong op. The Challengers trokken op karakter bij, maar niet aan het langste eind. Ondanks de late driepunters van Thomas van Dijk en Bram Moinat. Eindstand: 60-53. Nu maar hopen dat de inmiddels toch ervaren ploeg uit Hoofddorp de slechte seizoensstart kan ombuigen naar een meer succesvolle periode.

Topscores:
Simon-Jan Haytink: 10
Bram Moinat: 9
Jochem Rijlaarsdam: 9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten