dinsdag 17 december 2013

Challengers revancheren zich


Na het pijnlijke verlies van de wedstrijd zaterdag was er afgelopen dinsdag een kans op revanche in een inhaalwedstrijd tegen US. De laatste wedstrijd voor een welverdiende winterstop. De mannen zijn er aan toe getuige de blessures van Thomas van Dijk, Bas Snijders en nog wat pijntjes bij sommige andere heren.
Dinsdag is normaal gesproken de trainingsavond, maar door de beker verplichtingen van de heren moest er nu gespeeld worden. De Challengers startten sterk onder de borden en wisten eenvoudig het net te vinden, waardoor er een snelle voorsprong gepakt werd. In de verdediging was het zaak om de uitstekende center en de schutters van US uit de wedstrijd te halen. Dat dit niet zo eenvoudig was bleek uit de 27 punten van de center van US.
Net als in de afgelopen wedstrijd pakte de Challengers steeds een voorsprong, maar lieten het ook weer lopen. Rommelig spel, slechte passes en een niet goed sluitende verdediging hadden tot gevolg dat er bij rust zelfs een achterstand op het scorebord stond.
US bleef in het derde kwart rustig door gaan met scoren en bij de Challengers begon het wat te kraken. Sterk reboundend werk van Jos van Loon en Wilbert de Vries hield de Challengers in de wedstrijd. Aanvallend kwam de al weken sterk spelende Bram Moinat goed op gang. Met twee driepunters van hem en twee van Gregor Aaij bleef de wedstrijd spannend. Verdedigend moest er alleen wel echt een tandje bovenop.
Dit gebeurde in het laatste kwart eindelijk. De center van US kreeg minder ruimte en aan de andere kant maakte Wilbert de Vries een aantal belangrijke scores die de achterstand ombogen in een voorsprong van 3 punten.
Dit bleek in de laatste seconden echter niet genoeg, door een verre driepunter van Erik Miedema van US. In de eerdere wedstrijd dit seizoen deed hij dit ook al en weer moesten de Challengers zich opmaken voor een verlenging.
Deze verlening begon slecht voor de Hoofddorpers door een simpele steal en slecht verdedigend werk. De mannen waren echter niet van plan om op te geven en bleven puntjes sprokkelen via scores van dichtbij en van de vrije worplijn. Een driepunter van Bram Moinat sloeg het definitieve gat en Jochem Rijlaarsdam kon met twee geraakte vrije worpen de wedstrijd op slot gooien. Al met al een spannende wedstrijd, waarin niet altijd goed werd gespeeld, maar wel hard werd gevochten voor de overwinning. De heren sluiten zo de eerste helft van het seizoen af op een gedeelde tweede plaats, met 2 verliespunten minder dan hun directe concurrent.

Eindstand: 88-83

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten