zondag 15 april 2012

Challengers geen moment in gevaar ...

Om nog een kans te kunnen maken op de tweede plaats in de rayon 2e klasse moesten de Challengers winnen in Castricum tegen de Sea Devils.
Een ploeg met een sterk thuisvoordeel door een heel klein veld en bijzondere baskets. Met Thomas van Dijk weer terug na afwezigheid, maar met het ontbreken van center Jos van Loon werd redelijk gestart aan de wedstrijd. De verdediging stond in het begin niet goed, wat resulteerde in veel makkelijke scores van de Sea Devils. Gelukkig wist Bram Moinat elke bal die hij kreeg in een score om te zetten in het eerste kwart, waardoor de Hoofddorpers met 1 punt voordeel afsloten.
In het tweede kwart was de zone verdediging van de Sea Devils lastiger om door te komen voor Challengers. Te statisch aanvalsspel en nog steeds de nodige gaten in de verdediging zorgden ervoor dat de mannen van coach Joris van Straten met 4 punten achterstand naar de kleedkamer gaan. Ruststand 40-36
In de tweede helft werden de mannen onder de borden een stuk beter gevonden met namen door Jurjen Thie. Gregor Aaij en Jan Chris Avis scoorden eindelijk wat punten en kregen ook de nodige fouten mee onder
het bord. Helaas lieten de Challengers zich een aantal keer gaan tegen het slecht fluitende arbitrale duo, coach van Straten deed hierbij ook een duit in het zakje en kreeg een technische fout voor zijn commentaar. Met een sterk start van het 4e kwart en driepunters van Jurjen Thie en Simon Jan Haytink keerde Challengers het tij en kwamen 7 punten voor. Wat volgde was een hectische slotfase met een onsportieve en tevens vijfde fout voor Bram Moinat en nog een technische fout voor de coach, waardoor Joris naar de tribune werd
verwezen. De 5 in het veld bleven echter cool en met twee geraakte vrije worpen van Gregor Aaij ging de wedstrijd in het slot.

Eindstand 68-71

Helaas was ten tijde van dit schrijven nog geen uitslag van de wedstrijd van The Lions bekend, waardoor nog niet bekend is of Challengers Heren 1 2e of 3e is geworden.

Topscorers: Gregor Aaij - 20, Bram Moinat - 15 Thomas van Dijk - 11
Geschreven door: Gregor Aaij