maandag 1 oktober 2012

Prima seizoensstart

Nadat de voorronde van het het bekertoernooi glorieus was gewonnen door heren 1 van Challengers, waren de verwachtingen voor de seizoensopening ook hooggespannen. Met de twee aanwinsten Jochem Rijlaarsdam en Bas Snijders is de ambitie voor dit seizoen het behalen van het kampioenschap.
De eerste wedstrijd moesten de heren aantreden tegen Brothers en Sisters. Een team waarvan vorig seizoen nog een keer onverwacht van verloren werd.

Door aan de voorronde van het bekertoernooi mee te doen wilden de heren zorgen dat ze ingespeeld aan het seizoen begonnen. Deze tactiek werkte zeker en de mannen kwamen dan ook flitsend uit de startblokken. Met 4 driepunters van de Jochem en Bas wisten de challengers gelijk een slag te slaan. Eerste kwart 34-12.

Ook in het tweede kwart hadden de bezoekers geen antwoord op het spel van de Hoofddorpers. Er werd moeiteloos door de zone verdediging heen gesneden en geschoten, wat leidde tot een ruststand van 54-23. De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld, maar de Challengers gingen in volle vaart door om een hoge score te behalen. In dit kwart schoot Jochem Rijlaarsdam ook met scherp en de punten onder de borden van Gregor Aaij en Jan-Chris Avis vergrootte de voorsprong tot 83-33. Laatstgenoemde liep in het laatste kwart samen met Thomas van Dijk keer op keer door de verdediging van de Amsterdammers heen en bepaalden de eindstand op 113 - 43.
Coach Joris van Straten keek tevreden terug op de wedstrijd en het feit dat de Challengers door bleven gaan voor een goed resultaat.

Een prima seizoenstart voor de heren van Challengers, die 20 oktober om 20:45 in de Fanny Blankers Koen hal weer mogen aantreden in het bekertoernooi tegen de Wildcats uit Nijmegen. Het belooft een mooie wedstrijd te worden tegen deze ploeg uit de 1e divisie van de landelijke klassen, dus komt allen!