zondag 21 oktober 2012

Challengers stunt in de nationale beker

Na in september de voorronde van het bekertoernooi gewonnen te hebben stond er zaterdag een tegenstander van een kaliber op het programma, de Wildcats uit Nijmegen. Wildcats speelt in de landelijke eerste divisie, twee klassen hoger dan Challengers.

In een volle Fanny Blankers Koen hal beleefden de Challengers een matige start. Of het de zenuwen of het respect voor de tegenstander was, was niet duidelijk, maar de Wildcats kwamen keer op keer eenvoudig door de verdediging van de Hoofddorpers. Na 6 minuten en een stand van 24-8 had coach Joris van Straten genoeg gezien en probeerde in een time-out orde op zaken te stellen. Met een aantal wissels werd al snel resultaat geboekt. In de laatste 3 minuten van het kwart waren de Challengers verdedigend sterker en ging van daaruit de aanval ook lopen onder leiding van Bas Snijders en Gregor Aaij. Aan het einde van kwart 1 was de achterstand nog maar 4 punten.
De sterke verdediging van het einde van het eerste kwart werd in het tweede kwart voortgezet en een sterk spelende Bram Moinat zorgde ervoor dat de wedstrijd bij rust nog steeds gelijk op ging. Ruststand 33-35

Na rust hadden de mannen uit Hoofddorp het gevoel dat er meer te halen was. Nu Simon-Jan Haytink, met enkele toverballen, en Jurjen Thie met twee driepunters in de aanval ook hun bijdrage leverden werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong van 9 punten aan het einde van het derde kwart. Bij de mannen uit Nijmegen ging het allemaal moeizamer en kwamen ook de bepalende spelers in foutenlast, waardoor ze hard moesten werken voor elk punt. Zo wisten de Challengers de voorsprong in de eerste minuten van het vierde kwart te bewaren. De frustratie bij de tegenstander uit Nijmegen werd groter met als gevolg een technische fout en twee benutte vrije worpen. Toen daar in de 7e minuut ook nog een driepunter van Thomas van Dijk overheen kwam accepteerden de Nijmegenaren een vroege uitschakeling in het bekertoernooi.
Einstand 80-69

De vreugde na afloop bij de Challengers was groot na deze mooie teamprestatie, waarbij ook zeker het publiek een belangrijke bijdrage heeft geleverd. Binnenkort wordt bekend tegen welk team de Challengers het in de beker op mogen nemen.

Geschreven door: Gregor Aaij