zondag 4 november 2012

Challengers doorstaat eerste serieuze test

Na de eerste twee wedstrijden te hebben gespeeld tegen teams uit het onderste deel van de klasse stond zaterdag de eerste echte test voor de Challengers op het programma. De heren van US 2 staan op een gedeelde derde plaats en waren op volle sterkte naar Hoofddorp gekomen.
De Hoofddorpers waren vast van plan om sterk te starten en de Amsterdammers niet in de wedstrijd te laten komen. Dat pakte echter heel anders uit. De verdediging, het sterke punt van de Challengers dit seizoen, was veel te slap. Aanvallend wisten de challengers wel potten te breken, met name Bram Moinat stak in een goede vorm. Eerste kwart 19-13. Ondanks de aanmoedigende woorden van coach Joris van Straten gaf het tweede kwart hetzelfde beeld.
Een aanvallend aardig draaiend challengers, maar in de verdediging grote gaten latend. De guards Jochem Rijlaarsdam en Thomas van Dijk waren zeer sterk in dit kwart en wisten keer op keer het net te vinden. Ruststand 41-34.
In het derde kwart was de verdediging eindelijk onder controle. Dit leidde echter nog niet direct tot het gewenste resultaat, omdat US met een aantal gelukkige scores toch bij wist te blijven. Het goede werk werd in het laatste kwart doorgetrokken en maakte toen wel het verschil. Binnen 4 minuten was er een gat van 18 punten geslagen dat US niet meer te boven kwam. De uiteindelijke uitslag van 90-68 was misschien iets geflatteerd.
Één goed kwart was in deze wedstrijd voldoende om te winnen en de challengers zijn zo geslaagd voor de eerste echte test. Het kan en moet echter nog beter om van de echte topploegen te winnen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen koploper Racing Beverwijk op het programma.

Geschreven door: Gregor Aaij