zondag 16 december 2012

Off day Challengers leidt tot eerste puntverlies

Als enige ongeslagen team van de competitie stonden de Challengers voor de zware uitwedstrijd tegen Early Bird. De Purmerendse ploeg staat bekend als een erg fysiek team dat hard spel zeker niet schuwt. Met die wijsheid in gedachten begonnen de Challengers goed aan de wedstrijd. Twee snelle driepunters van Bas Snijders hielpen de Hoofddorpers goed op weg.
Early Bird liet wel zien dat het een taaie ploeg is en kwam stukje bij beetje weer terug. Met name de guards van Early Bird waren erg sterk en hadden vaak de overhand. De verdediging sloot zich niet goed en het bleef spannend. Ook in het tweede kwart bleef het dicht bij elkaar. Challengers had heel veel moeite om door de verdediging te komen en liet zich ook intimideren door het spel van de houthakkers uit Purmerend. De scheidsrechters hadden dit goed in de gaten en floten een prima wedstrijd.
De Hoofddorpers leden echter veel te veel balverlies, waardoor er maar geen afstand genomen kon worden. Met name aanvallend gaven er teveel mensen niet thuis in deze wedstrijd en was men teveel afhankelijk van Bas Snijders.
Dat geeft de ruststand van 24-24 ook wel aan. In het derde en vierde kwart bleven de twee teams zij aan zij. In de laatste minuten leek het toch nog de goede kant op te gaan en in het voordeel van Challengers beslist kunnen worden. Met 3 punten voorsprong in de laatste minuut ging het toch nog mis. Een makkelijke score onder het bord van Early Bird en dom balverlies van Challengers leverde een laatste schotkans op voor de heren uit Purmerend. Die wisten ze goed te benutten en in de laatste wanhoopspoging was het tij niet meer te keren.
De eerste verliespunten van de competitie zijn een feit.

Geschreven door: Gregor Aaij