zondag 16 december 2012

Challengers herstellen zich

Na het dramatische verlies van vorige week speelde Challengers afgelopen weekend tegen Spaarndam. De middenmoter heeft een aantal aardige spelers en is vooral als team zeer fanatiek. Onder leiding van gelegenheidsaanvoerder Jan-Chris Avis, vanwege de zieke Bas Snijders, gingen de Challengers wat mat van start.
De verdediging stond in het eerste kwart nog niet helemaal sterk, maar in de aanviel liep het al vrij soepel. Bram Moinat wist het bord makkelijk te vinden en ook de guards zorgden met een flink aantal punten voor 20-14. Coach van Straten was zeker tevreden over de aanval, maar spoorde de Hoofddorpers aan strakker te verdedigen.
In de eerste 6 minuten van het tweede kwart wisten de Spaarndammers niet te scoren en liep Challengers uit tot 34-20. Helaas verslapte die aandacht weer wat waardoor de stand bij rust 40-29 was. Het was voor de Challengers toen allemaal wel duidelijk dat de verdediging de sleutel was in deze wedstrijd, dus die werd maar weer eens flink aangehaald in de tweede helft.
Iedereen wist net dat extra stapje te geven waardoor Spaarndam weer grote moeite had om het net te vinden. Aan de andere kant gingen Bram Moinat en Gregor Aaij rustig door met scoren en schoten Jurjen Thie en Thomas van Dijk met scherp van de buitenkant.
Na een zeer goed derde kwart was het verschil weer opgelopen tot 30 punten. De 100 punten grens kwam daarmee weer in zicht, met schitterende scores van Marijn Scholten en een paar vloeiende aanvallen er achteraan leek dat zeker haalbaar. Maar helaas kwamen de heren uit Hoofddorp de laatste 5 minuten helemaal niet meer uit de verf, waardoor de stand bleef steken op 89-63.

Volgende week volgt de wedstrijd tegen laagvlieger BC Apollo uit in Amsterdam.

Geschreven door: Gregor Aaij