zondag 2 december 2012

Challengers blijft als enige ongeslagenAfgelopen weekeinde stond de topper Challengers-Blue Stars op het programma. De heren uit Diemen, met een aantal oud Challengers in de geledingen, waren net als de Hoofddorpers nog aangeslagen. Een ware topper dus!

Na een matige wedstrijd vorige week in Amsterdam, moest er nu wel goed gespeeld worden. Challengers had nu geen last van motivatieproblemen en kwam goed uit de startblokken. Na 4 minuten stond er een score van 8-2 op de borden, waarbij met name de goede verdediging opviel. Helaas hadden de scheidsrechters het idee dat ze de wedstrijd superstrak moesten leiden. Hierdoor liep de luchtmacht van de Challengers een groot aantal fouten op. Hierdoor hadden de Hoofddorpers ook veel moeite aanvallend en konden geen afstand nemen, ondanks dat ze het betere van het spel hadden. Het vrije worpen percentage was deze avond ook ronduit slecht te noemen, waardoor de Challengers na de rust een achterstand van 32-35 goed moesten maken. Helaas werkte de scheidsrechters daar helemaal niet aan mee, ze lieten zien de wedstrijd erg slecht in te kunnen schatten en moesten met het geven van technische fouten de boel proberen weer recht te trekken.
Beide ploegen concludeerden dat na de wedstrijd. Met sneller spel wisten de Challengers uiteindelijk toch terug te komen. Aan het einde van het derde en begin van het vierde kwart werd er dan toch een klein gaatje geslagen. Met scores van Bas Snijders en Gregor Aaij kwam het verschil op 7 punten. De heren uit Diemen zetten alles op alles om weer terug te komen, maar moesten net als de Challengers een aantal man missen vanwege de slechte arbitrage. Toch naderden ze de  Challengers tot op 4 punten. Toen vond Bas Snijders het genoeg geweest en schoot achter elkaar twee onmogelijke driepunters over oud Challenger Philip de Jong heen. Die sloegen in als een mokerslag die Blue Stars niet meer te boven kwam. Eindstand 70-60


Wat een heel leuke wedstrijd had moeten worden, werd helaas door de scheidsrechters helemaal doodgefloten. Desalniettemin zijn de Challengers natuurlijk zeer blij dat ze hun ongeslagen status hebben kunnen handhaven

Geschreven door: Gregor aaij

2 opmerkingen:

 1. Waren beide teams nog aangeslagen Greg? ;) Toegegeven, het was ook wel een emotioneel weerzien.

  Maar aangezien het aantal technische fouten en rare calls gelijk was hebben jullie terecht gewonnen. Helaas.

  Kampioenen 2013. ;)  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha Teun, had er ook al Philip de Jong van gemaakt ipv Philip vd Heuvel. Kan iets met de rest van de zaterdagavond te maken gehad hebben ;-).

  Hopen op een leukere wedstrijd bij jullie.

  G

  BeantwoordenVerwijderen