zondag 27 januari 2013

Challengers laat Alkmaar kansloos


Na de eenvoudige overwinning van vorige week wachtte nu een op papier sterkere tegenstander, Alkmaar. In de eerste seizoenshelft was eenvoudig gewonnen in Alkmaar en de vraag was of dat in Hoofddorp weer zou gebeuren.
Vanaf de eerste minuut werd er sterk verdedigd door de Challengers, waardoor Alkmaar bijna niet aan scoren toe kwam, ondanks drie mannen van meer dan 2 meter. De heren uit Hoofddorp, die zich de meest scorende ploeg van de competitie mogen noemen, wisten ook in deze wedstrijd weer eenvoudig tot scoren te komen. Alle spelers droegen hun steentje hier in bij en met een fraaie driepunter bracht Marijn Scholten de stand aan het einde van het eerste kwart op 20-8.
Het eerste gat was geslagen. Van verslapping was in het tweede kwart zeer zeker geen sprake. De Challengers wilden voor rust duidelijk maken wie de winnaar van de partij zou worden. Met schoten van buitenaf van Bas Snijders en scores onder de borden, door de matig verdedigde, Gregor Aaij was er voor de Alkmaarders geen houden aan.
Sterke verdediging van de guards en het weghouden van de luchtmacht van de Guardians zorgde ervoor dat Alkmaar de eerste helft eindigden met 20 punten. Dit tegenover 47 punten van de Challengers. Omdat de wedstrijd beslist was bij rust stond de tweede helft in het teken van het werken aan het doelsaldo. Vooral Jochem Rijlaarsdam en Bram Moinat hadden dit goed begrepen. Na drie driepunters op rij wist Bram Moinat met een goede drive tot een spetterende dunk te komen.
In het laatste kwart lieten de Challengers de teugels wat vieren waardoor een eindstand van 89-57 op het scorebord stond. Al met al een sterke wedstrijd van de Challengers die geen steken hebben laten vallen.

Geschreven door Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten