zondag 14 april 2013

Challengers heren 1 kampioen!!

Met nog 1 wedstrijd te gaan zijn de heren van Challengers 1 zaterdagavond kampioen geworden.  De heren uit Hoofddorp moesten nog 1 van de laatste 2 wedstrijden winnen om kampioen te worden, maar wilden dat natuurlijk graag thuis doen. Dat zou ook een mooi cadeau zijn voor de jarige coach Joris van Straten.

Early Bird uit Purmerend kwam op bezoek, de enige tegenstander waarvan de Challengers dit seizoen verloren hadden. In het begin startte de Challengers prima, met Jan Chris Avis die eenvoudig wist te scoren. Verdedigend  stond het redelijk goed, maar de tegenstander wist met een aantal individuele acties en scores van een boomlange center wel bij te blijven.
Bas Snijders schoot met scherp met 5 driepunters in de eerste helft. De Hoofddorpers wisten daardoor met rust een gaatje van 9 punten te slaan,  41-32.
In de tweede helft moest dan maar snel het definitieve gat geslagen worden. Dat ging echter niet zoals gepland, de heren uit Purmerend wisten steeds bij te blijven, mede doordat Challengers niet scherp was in de aanval en verdedigend ook wat mat oogde. In de 6e minuut van het laatste kwart kwam Early Bird zelfs op voorsprong, tot grote schrik van de volle tribune in de Fanny Blankers Koen hal. Gelukkig herpakte de Challengers zich, was het verzet van Early Bird gebroken en kon het feest beginnen! Bloemen, medailles een mooie beker en veel champagne maakten het helemaal compleet.

Over het hele seizoen een fantastische prestatie van de heren en een verdiend kampioenschap met bijbehorende promotie naar de 1e klasse van het Rayon.

Eindstand 75-69

Geschreven door: Gregor Aaij