zondag 7 april 2013

Overwinning Challengers moet van heel ver komen...


De allerbelangrijkste wedstrijd van het seizoen moest afgelopen zaterdag gespeeld worden tegen Blue Stars in Diemen. Bij winst zou het verschil tussen deze twee teams 4 punten worden in het voordeel van Challengers, met nog 2 wedstrijden te spelen. Thuis was deze wedstrijd met 10 punten verschil gewonnen, maar toen ontbraken er spelers bij Blue Stars en hadden de Hoofddorpers het zeker niet gemakkelijk. Uit bleek het ook geen makkelijke wedstrijd te worden.

De slappe start van de afgelopen wedstrijden was helaas nu ook het geval, waardoor de Challengers al snel tegen een achterstand aankeken. Aanvallend leken een aantal spelers toch wat nerveus door de druk van het moeten winnen. Het  was toen ook wel duidelijk dat het een fysieke wedstrijd zou worden, door de vrije worpen konden de Challengers nog enigszins bij blijven en eindigde het eerste kwart met een verschil van 7.

Het tweede kwart verliep ook allerminst soepel, onder de borden hadden de Challengers veel moeite om de heren uit Diemen af te stoppen en ook van buitenaf scoorden de Blue Stars gemakkelijk. De mannen uit Diemen leken een stuk beter met de druk om te gaan en speelden de eerste helft erg sterk. Time outs en wissels van coach Van Straten konden het tij ook niet keren. De Challengers speelden niet hun eigen spel en zochten veel te geforceerd naar Bas Snijders. Aanvallend lichtpuntje in dit kwart was Simon-Jan Haytink die met een paar goede steals en breaks de schade nog enigszins wist te beperken.

De ruststand sprak liet heel duidelijk zien dat De Challengers niet agressief genoeg speelden, in de tweede helft moesten maar liefst 15 punten goed gemaakt worden. Ruststand 47-32
De Hoofddorpers wilden koste wat kost een verlies, en daarmee een beslissingswedstrijd, voorkomen. De eerste 5 minuten van de tweede helft werd er strakker verdedigt en gevochten voor elke bal. Dit leidde nog niet direct tot scores, maar  had wel zijn weerslag op de Blue Stars. Die konden slecht omgaan met het felle spel van Challengers en gingen fouten maken.
Een aantal simpele scores van Bas Snijders en Gregor Aaij inclusief fouten zorgden voor een keerpunt in de wedstrijd. In de 8e minuut was het verschil terug gebracht tot 10 punten en aan het einde van het derde kwart zelfs tot 5. Zou het dan toch lukken? Het fantastische publiek dat in grote getalen naar de Bernardhal in Diemen was gekomen ging er weer in geloven en dat had zeker effect op de Challengers.
In de 5e minuut werd het  voor het eerst gelijk door een belangrijke score van Bram Moinat. Gelijk daarop kwamen de Blue Stars weer langszij door een driepunter van oud-Challengers Philip van de Heuvel. Een andere oud-Challenger Teun de  Kort kreeg nog kansen om de voorsprong van Blue Stars uit te breiden, maar benutte slechts 1 van zijn 6 vrije worpen. Een score met fout door Thomas van Dijk leidde een spannende laatste minuut in. Met een goeie actie onder het bord wist Gregor Aaij de Challengers voor het eerst op voorsprong te brengen. Vervolgens kon Bas Snijders met twee benutte vrije worpen de wedstrijd op slot gooien. Eindstand 66-70

Met deze Houdini act hebben de Challengers hun voorsprong op Blue Stars vergroot tot 4 punten met nog twee wedstrijden te gaan. Aankomende zaterdag is om half 8 de eerste kans op het kampioenschap.

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten