dinsdag 23 april 2013

Challengers wint plichtmatig laatste wedstrijd


Na het kampioensfeest van vorige week moest er nog 1 wedstrijd gespeeld worden in en tegen Spaarndam. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Dat was echter vooral te merken in het spel van de Challengers die de hele wedstrijd erg slap speelden.
Spaarndam zag mogelijkheden om de kampioen van de 2e klasse te verslaan. In de eerste helft regende het slechte passes en turnovers. Verdedigend was Challengers ook niet scherp, maar wist het Spaarndam wel op 22 punten te houden. De Hoofddorpers wisten hier slechts 29 punten tegenover te zetten en zo was het bij rust dus nog steeds een wedstrijd.

In het 3e kwart gingen de Challengers beter van start en wisten het gaatje uit te bouwen tot 12 punten. Dit verdween echter in 4 minuten als sneeuw voor de zon en Spaarndam kwam terug tot 3 punten en ging er weer in geloven. Verdedigend werd hen te weinig in de weg gelegd en was elke rebound voor Spaarndam. In het vierde kwart moest er orde op zaken worden gesteld. Bij de bal-inname van het 4e kwart stond iedereen van Spaarndam te slapen en Gregor Aaij wist met een fraaie dunk de score te openen. Verdedigend werd er harder gewerkt en Jos van Loon pakte bijna elke rebound, wat wat rust gaf in het spel van Challengers. Zo begon het ook aanvallend met Bas Snijders en Gregor Aaij beter te lopen, waardoor definitief afstand werd genomen. Spaarndam probeerde het nog wel, maar kon niet meer bijkomen.

Eindstand 58-67

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten