zaterdag 28 september 2013

Challengers H1 - Zeemacht

Challengers pakt eerste overwinning

Na de valse start van vorige week hadden de Challengers wat recht te zetten. Er moest gespeeld worden tegen de mariniers van Zeemacht uit den Helder. Aangezien deze mannen de afgelopen seizoenen in de landelijke klasses zijn uitgekomen wisten de Challengers niet wat ze moesten verwachten. 
Het verlies van de vorige wedstrijd kwam met name door de verdediging, dus dat die aangescherpt moest worden was duidelijk. Helaas ontbreekt coach Joris van Straten voorlopig door een hernia, dus de Hoofddorpers moeten het zelf doen. Met een felle verdediging en Bram Moinat die uit alle hoeken raak wist te schieten gingen de Challengers goed van start. In het eerste kwart werd zo een gaatje van 3 punten geslagen.

Het tempo lag hoog en de challengers, die maar 8 man hadden door een aantal afwezigen hielden dit goed vol. Zeemacht probeerden iets te temporiseren door een zone verdediging neer te zetten. Met driepunters van Bas Snijders, Bram Moinat en Gregor Aaij was dit echter snel voor bij. 
Een definitief gaatje leek geslagen bij een ruststand van 50-39. 

Niets leek minder waar, na rust verslapte het spel en Zeemacht deed er een schepje bovenop. Binnen 6 minuten was de stand weer gelijk. Het felle spel van Zeemacht eiste wel zijn tol, snelle breaks van Simon-Jan Haytink en veel fouten. Hierdoor mocht Challengers vaak naar de vrijeworplijn en het inside spelletje op Gregor Aaij begon ook zijn vruchten af te werpen. Met een serie van 17 geraakte vrije worpen wist Challengers de wedstrijd op slot te gooien. 
Verdedigend stond het weer sterk en ook de rebounds waren niet meer te pakken voor de heren uit den Helder door sterk optreden van Jos van Loon onder de borden. Zeemacht probeerde nog terug te komen, maar kwam te kort. Eindstand 88-81

Topscorers: Gregor Aaij - 31, Bram Moinat 28, Bas Snijders - 15

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten