zaterdag 5 oktober 2013

Challengers stunt tegen kampioen vorig jaar

Om de goede prestaties van vorige week voort te zetten moesten de challengers tegen Apollo 3, de kampioen van de eerste klasse van vorig seizoen winnen. Met een groot aantal oud eredivisiespelers beloofde dit een heel lastige opgave te worden. Sprankje hoop was wel dat de Challengers het de Amsterdammers in een oefenwedstrijd vorig jaar knap lastig hebben gemaakt.

In de eerste minuten wist Apollo makkelijk te scoren en al snel was er een klein gaatje geslagen van een punt of 6. De aanvallen liepen nog niet zo soepel voor de Hoofddorpers, dus moest het meer van individuele acties komen. Bram Moinat bewees dat hij zijn goed optreden van vorige week een vervolg kon geven, waardoor de Challengers bij bleven. Met de strakke verdediging daarbij bleef de score erg laag. Wilbert de Vries wist zijn man, Koen Rauwhorst in de hele wedstrijd op 15 punten te houden, een prestatie van formaat, aangezien Koen meestal goed is voor 30 punten. De strakke verdediging sorteerde effect en de achterstand werd omgebogen tot een voorsprong van 7 punten bij rust. Aan de andere kant werd Bas Snijders strak verdedigd, maar de Hoofddorpers hebben dit seizoen voldoende scorend vermogen om dat op te vangen. Nog een kwaliteit dit seizoen zijn de vrije worpen, in het tweede kwart alle 6 raak, ruststand 26-33
Het derde kwart, nog niet het beste kwart dit seizoen, ging ook dit keer slecht van start, De teugels gingen wat vieren en binnen 3 minuten was de stand weer gelijk. De sterk spelende Jos van Loon wist op het einde de voorsprong te beperken tot 3 punten. De verdediging was weer op orde en met Jochem Rijlaarsdam en Simon Jan Haytink was een snelle omschakeling verzekerd. Bij Apollo sloeg de vermoeidheid en irritatie toe en dat voelde de Challengers. Er kon hier gestunt worden. Met sterke acties van Simon Jan en Bram, en geraakte vrije worpen van Gregor werd het definitieve gat geslagen. Apollo probeerde nog wel, maar te laat en tevergeefs. Een mooie overwinning en goeie team prestatie. Eindstand 72-66

Topscorers: Gregor Aaij 16, Bram Moinat 14, Jos van Loon en Simon Jan Haytink 8.

Geschreven door: Gregor Aaij.