zaterdag 16 november 2013

Challengers 1 ronde verwijderd van eredivisie tegenstander

Dit weekend geen wedstrijd voor de competitie, maar weer voor de nationale beker. Na de stunt van vorige keer tegen een ploeg uit de landelijke eerste divisie, moest er nu gespeeld worden tegen een team dat nog een klasse hoger speelt, Cangeroes uit de promotiedivisie.
Het publiek was in grote getale naar de hal gekomen om de heren naar de volgende ronde te schreeuwen. Na de housewarming van Wilbert stond niet iedereen even fris aan de start en al snel werd tegen een kleine achterstand aangekeken. Gelegenheidscoach Martin Brouwer nam een time-out om alles weer op order te krijgen. de verdediging moest scherper en dat lukte dan ook. In de aanval was Jurjen Thie goed op schot en ook Thomas van Dijk raakte van afstand. De teams bleven dicht bij elkaar en waren zeer aan elkaar gewaagd. De Challengers hadden wel moeite met het snelle en sterke spel van de Cangeroes en haalden met 2 punten achterstand de rust.
Het derde kwart werd voor de verandering goed ingezet en de achterstand omgebogen naar een voorsprong door driepunters van Jochem, Thomas en Bas. Sterk reboundend werk en hard werken inside van Jan-Chris Avis en Jos van Loon droegen hier ook aan bij. Ook de vrije worpen werden geraakt en zo bleven de Challengers 4 punten voor. In het 4e kwart bleven de Challengers scherp en snelle scores van Jan-Chris Avis en Gregor Aaij zorgden voor een verschil van 12 punten. Door onrustig spel aan de bal en meer druk van de Cangeroes werd die voorsprong weer snel ingelopen en was met een minuut te gaan het verschil ineens weer 4 punten. Cangeroes ging forceren en moest wel fouten gaan maken, de vrije worpen die daarop volgden werden goed genomen door invaller Bas Minderman. Eveneens van de vrije worplijn wist Gregor Aaij de voorsprong iets uit te bouwen en met nog maar een aantal seconden te gaan gooide Thomas van Dijk de wedstrijd op slot. Weer een knappe overwinning van de Challengers en een ronde verder in de beker. In de volgende wedstrijd moet weer uitgekomen worden tegen een team uit de eerste divisie, maar als die gewonnen wordt, volgt een tegenstander uit de eredivisie.

Eindstand: 72-67

Topscorers: Gregor Aaij - 16, Thomas van Dijk - 13, Jurjen Thie - 10

Geschreven door: Gregor Aaij
Laatste Time-Out van de wedstrijd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten