zaterdag 2 november 2013

Challengers zet zegereeks voort

De Challengers die na vorige week een knappe 3e plaats bezetten moesten dit weekend tegen de nummer 5 uit de competitie SVU. De studentenploeg uit Amsterdam gooide vorig jaar nog hoge ogen in de 1e klasse en is dat seizoen als tweede geƫindigd. Een ploeg die zeker niet onderschat moest worden.
Met een zeer sterk en atletisch team zouden ze het de Challengers wel eens heel moeilijk kunnen maken. Dit bleek al in de eerste minuten waarin de tegenstander direct een 9-2 voorsprong pakten. Met hard werken in de verdediging en het benutten van de vrije worpen in de aanval werd het verschil op 5 punten gehouden.
Er bleek echter wel dat het voor Challengers niet makkelijk zou worden onder de borden, met twee sterke atletische centers bij de Amsterdammers.
De kracht van de Challengers zit er dit seizoen wel in dat als het inside niet lukt of bij iemand minder draait, dat er andere mensen klaar staan om dat op te vangen. De zeer sterk spelende Simon-Jan Haytink wist met goede drives steeds weer tot scoren te komen en Bas Snijders deed met een aantal onmogelijke driepunters nog een schepje bovenop. De tegenstander raakte gefrustreerd en steeds verder uit hun spel.
Ruststand 36-30. In het derde kwart werd traditiegetrouw slecht gestart, maar binnen 4 minuten werd de draad toch weer opgepakt. Snijders en Haytink gingen vrolijk verder en de voorsprong werd uitgebouwd tot 12 punten. In het laatste kwart speelde SVU alles of niets waarin ze tot 8 punten terug kwamen, maar nooit echt een vuist konden maken.
De Hoofddorpers speelden op een paar slordigheden na de wedstrijd professioneel uit en verstevigen zo hun 3e plaats.
Eindstand 72-60

Topscorers: Bas Snijders 25, Simon-Jan Haytink 14

Geschreven door: Gregor Aaij