zaterdag 7 december 2013

Challengers verrast koploper uit in den Helder

Na de verloren bekerwedstrijd was het dit weekend weer tijd voor de competitie. Met 8 man werd er afgereisd naar de verre uitwedstrijd in den Helder. De heren hadden thuis gewonnen, maar behalve deze wedstrijd had Zeemacht geen wedstrijd verloren.
De opening beloofde niet veel goed, na 3 minuten stond er een achterstand van 9 punten op de borden. De challengers renden vooral mee met Zeemacht en kwamen slecht in hun eigen spel. Individuele acties zorgden ervoor dat de Challengers enigszins bij bleven.
In het tweede kwart werd de verdediging aangescherpt en met name het rebounden ging beter. Hierdoor kree Zeemacht weinig tweede kansen. Aanvallend werd er eindelijk rondgespeeld, bal naar binnen en weer naar buiten en verder. Dit had het gewenste resultaat.
Jurjen Thie schoot vanuit elke hoek raak en doordat Zeemacht daar bovenop moest gaan zitten ontstond ook ruimte voor Wilbert de Vries. In een rommelig derde kwart kwam Zeemacht op een voorsprong van 9 punten. Door in de time out te hameren op goed verdedigend en gestructureerd aanvallend spel, wisten de Hoofddorpers de score in de laatste 2 minuten gelijk te trekken. Met name de heerlijke driepunters van Jurjen Thie droegen hier aan bij.
In een bloedstollend laatste kwart wisten Bas Snijders en Bram Moinat weer wat bij te dragen aan de score. Het bleef echter heel dicht bij elkaar. Met nog een paar seconden te gaan en 1 punt achterstand kreeg Challengers de bal weer terug. Het zoeken naar de vrije man leverde balbezit op voor Bas Snijders die een schot probeerde te lossen, maar daarbij teveel gehinderd werd door de tegenstander. Gelukkig stond Gregor Aaij op te letten, kon de bal eenvoudig opvangen en wist met een laatste poging de bal te scoren. Een laatste wanhoopspoging van Zeemacht mocht niet baten.

Een fantastische stunt van de Challengers.

Eindstand 76-77

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten