zaterdag 26 oktober 2013

Challengers winnen na verlenging

Na de knappe overwinning in de bekercompetitie vorige week moesten de Challengers dit weekend tegen US uit Amsterdam. US is al jaren een lastige tegenstander voor de Challengers, die vorige seizoen tegen het 2e en 3e van US speelden, maar dit keer tegen het 1e team speelden. Een beweeglijke ploeg met goede schutters en een sterke center. De verdediging zou dus zeer belangrijk worden. De Challengers gingen goed van start, met een sterk spelende Bram Moinat in het eerste kwart. Over en weer werd gescoord, maar de Hoofddorpers wisten in het eerste kwart aan de goede kant van de score te blijven. Met name sterk rebounden zorgde ervoor dat de scores dicht bij elkaar bleven.
US begon wel steeds meer druk te geven in de verdediging en de Challengers kregen meer moeite om de gaatjes te vinden. De scores kwamen met name vanuit vrije worpen en afstandsschoten. Ruststand 33-31.

Ook dit keer kwam Challengers slecht uit de startblokken in het derde kwart. Een aanzienlijk feller US wist met sterke scores van hun center en aan aantal afstandsschoten snel een voorsprong te pakken die zelfs opliep tot 12 punten. De Challengers wisten zich net op tijd te herpakken en met scores van Bas Snijders en Bram Moinat weer iets van de voorsprong af te snoepen. Gregor Aaij en Jochem Rijlaarsdam bogen de achterstand zelfs om tot een voorsprong van 3 punten met nog een aantal seconden te gaan. Een fraaie driepunter van US gooide echter roet in het eten en bracht een verlenging. De Challengers werden steeds sterker en pakte met een sterke Simon Jan Haytink de ene na de andere steal en score. Met nog een minuut te gaan volgde de finale mokerslag van Jochem Rijlaarsdam die van een meter achter de driepuntlijn het verschil op 5 punten zette. U moest fouten gaan maken en zag de meeste van de vrije worpen benut.
Eindstand 76-67

Geschreven door: Gregor Aaij