zondag 18 november 2012

Virtus eindigt zegereeks van Challengers in de beker


In een volle Fanny Blankers Koen hal mochten de Challengers proberen hun goede reeks bekerwedtstrijden voort te zetten tegen Virtus uit Werkendam. Virtus draait bovenin de landelijke eerste divisie mee, twee klasses hoger dan de Challengers. De Hoofddorpers wisten al eerder in het bekertoernooi te winnen tegen een team uit die klasse, dus ook nu was er goede hoop.

De challengers kwamen met Thomas van Dijk goed uit de startblokken en dat zorgde voor een spannend eerste kwart. Verdedigend stond het goed, maar de kwaliteit van Virtus was wel al gelijk duidelijk. Elk klein foutje van Challengers werd gelijk afgestraft met zeer snelle breaks en scores. Aan het begin van het tweede kwart keken de mannen tegen een achterstand van 4 punten aan. Het team uit Werkendam had niet heel veel lengte, waardoor er mogelijkheden voor Challengers onder de borden waren. Door de sterke verdediging van Virtus was het moeilijk om de centers Jan-Chris Avis en Gregor Aaij te bereiken. Bram Moinat wist het lengtevoordeel wel uit te buiten met 6 punten in het tweede kwart. Dit was helaas niet voldoende om een achterstand van 10 punten met rust te voorkomen. Ruststand 36-46.

De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld en coach Joris van Straten hoefde zijn mannen niet te motiveren om aan het derde kwart te beginnen. Bas Snijders wist met twee driepunters binnen een minuut de voorsprong naar 4 punten te verkleinen. De scheidsrechters waren helaas in dit kwart erg bepalend. De Challengers speelden zeker fysieker dan hun tegenstander, maar werden met 15 fouten tegen 0 voor hun tegenstanders erg zwaar gestraft. De challengers verloren hun hoofd teveel en keken snel weer tegen een achterstand van 10 punten aan. Ook in het laatste kwart gaven de Challengers het niet op, maar een aantal slordigheden zorgden ervoor dat de Hoofddorpers niet dichterbij konden komen zodat het echt spannend werd. De wedstrijd is uiteindelijk met 76-87 verloren.

Het resultaat was teleurstellend, maar de Challengers kunnen met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. Er werd gewonnen van en goed weerstand geboden aan twee teams uit de eerste divisie. Dat belooft veel goeds voor de competitie.

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten