zondag 10 maart 2013

Challengers één helft in gevaar

Met maar liefst 4 afwezigen door vakantie moesten de Challengers aantreden tegen de nummer vier van de competitie Racing Beverwijk. Een goeie ploeg die vooral in thuiswedstrijden lastig te verslaan is. Gelukkig waren er drie invallers bereid gevonden om mee te spelen, Bas Minderman, Daniel Meijer en Freek de Bruijn.
Coach Joris van Straten probeerde de mannen op scherp te zetten voor de wedstrijd en startte met de vaste heren 1 spelers. Er werd verdedigend zeer slap gestart en in de aanval leek er een deksel op de basket te zitten. Eenvoudige ballen gingen mis en er was veel teveel balverlies. Aan het einde van het eerste kwart keek Challengers tegen een achterstand van 5 punten aan. In het tweede kwart wisten Jan-Chris Avis en Gregor Aaij wel wat makkelijker te scoren, maar dat was door de matige verdediging niet genoeg om de score om te keren. Ruststand 25-31.

Wat zich na rust afspeelde was een heel andere wedstrijd. Het belang van de winst werd iedereen duidelijk en opeens werd er wel sterk verdedigt, iedereen zat bovenop zijn man en dat leidde tot veel balverlies bij de Beverwijkers en eenvoudige scores van Bas Minderman en Simon-Jan Haytink. Beste speler Hein Kuyl van Racing werd vakkundig uitgeschakeld door de sterk verdedigende Jos van Loon. De Hoofddorpers wonnen dit kwart zo met 25-10.
Door de strakke verdediging en het snelle aanvalsspel van Challengers was er in het vierde kwart niks meer over van Beverwijk, dat tot slechts 5 punten wist te komen. De mannen uit Hoofddorp zetten hier 28 punten tegenover, waardoor het toch nog een afgetekende overwinning werd.
Eindstand 78-48