zondag 17 maart 2013

Challengers komt ongeschonden terug uit Haarlem

De Challengers moesten afgelopen zaterdag naar Onze Gezellen, de buren uit Haarlem. OG heeft een zeer fysiek team dat nooit dik wint, maar ook nooit dik verliest.
Vanaf het eerste moment was duidelijk dat de Haarlemmers een fysiek spel speelden. Gelukkig hadden de scheidsrechters dit ook in de gaten en die floten daar goed voor. De Challengers werden in de eerste minuten wel wat overrompeld, maar door 11 punten van Bram Moinat in het eerste kwart stond er toch een kleine voorsprong op het bord. 15-21.

De Hoofddorpers waren niet van plan er in het tweede kwart een wedstrijd van te maken en namen aanvallend verder afstand. Dit leidde tot snelle breaks voor de sterk spelende guards Simon-Jan Haytink en Thomas van Dijk. Ook invaller Bas Minderman was moeilijk te stoppen voor OG.
Ruststand 31-43
Het goede spel werd in het derde kwart voortgezet, waardoor OG erg veel grove fouten ging maken. Challengers mocht echter niet klagen over de matig fluitende scheidsrechters en kreeg veel calls mee. Dit tot grote irritatie van de Haarlemmers en veel technische fouten.
Gregor Aaij had het vizier deze keer scherper staan van de vrijeworplijn en wist veel van de vrije worpen om te zetten in punten. Met nog meer scores van Jan-Chris Avis en Bram Moinat werd het gat definitief geslagen, waardoor de Challengers met 20 punten verschil aan het laatste kwart begonnen.
Dit werd vakkundig uitgespeeld met als eindstand 86-55. Al met al geen leuke wedstrijd, door het fysieke spel van OG en de matige scheidsrechters, maar wel een terechte overwinning.