zondag 24 maart 2013

Challengers komen laat op gang

De Challengers speelden afgelopen zaterdag tegen middenmoter U.S. 3 in de Fanny Blankers Koen hal. Nadat eerder met moeite van het tweede team van U.S. was gewonnen wisten de Challengers dat ook dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.
Dat bleek ook al meteen in het eerste kwart waar het scoren gelijk op ging. De Amsterdammers wisten steeds makkelijk door de verdediging van Challengers heen te komen en namen zelfs een lichte voorsprong. Jan-Chris Avis en de sterk spelende Jurjen Thie konden maar net voorkomen dat het eerste kwart verliezend werd afgesloten.

Met een stand van 21-20 was wisten de Hoofddorpers wat ze te doen stond. Geen makkelijke scores meer weg geven, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. U.S. Begon nu ook onder de borden sterker te worden en liep stukje bij beetje zelfs uit. De enige die daar iets tegenover konden zetten waren de guards van Challengers. Bij rust keken de mannen dus tegen een verrassende achterstand van 33-39 aan.

Wakker geschud in de rust, moest er strak begonnen worden in het derde kwart. Coach Joris van Straten paste een aantal wissels toe en die pakten goed uit. Met een snel team en Bas Minderman als spelverdeler scoorden de Challengers het ene na het andere punt en de Amsterdammers wisten niet wat ze overkwam. Bas wist ook feilloos Gregor Aaij te vinden, die in de tweede helft zowel van binnen als buiten de driepuntlijn het net makkelijk wist te vinden. Binnen 3 minuten was de achterstand omgezet naar een voorsprong en door het sterke verdedigen van Marijn Scholten en Jos van Loon werden er ook geen punten meer weggegeven.

Zo stonden de Challengers na 6 minuten op een voorsprong van 10 punten die langzaam nog verder uitgebouwd werd. De heren van U.S. kwamen deze klap niet meer te boven en moesten zich in het laatste kwart gewonnen geven. Zo maakte 1 heel sterk kwart het verschil in deze wedstrijd, maar hier zullen er meer van nodig zijn in de topper tegen Blue Stars op 6 april, waar een belangrijke stap op weg naar het kampioenschap kan worden gezet. Eindstand 73-60

Geschreven door: Gregor Aaij