zondag 3 maart 2013

Challengers pakt belangrijke zege in Amsterdam

De Challengers moesten na een rustperiode van een aantal weken op zondag naar de Amstelcampushal om tegen U.S. 2 te spelen. Geen gemakkelijke wedstrijd, aangezien de heren uit Amsterdam op een 3e plek staan en bij winst op 2 punten verschil van de Challengers zouden kunnen komen.
Er was dus alles aan gelegen om dit niet te laten gebeuren. Het eerste kwart moest er scherp gestart worden, echter de verdediging liet te wensen over. Gewaarschuwd voor de schutters van U.S. vlogen er toch drie driepunters in. Aanvallend liet het spel ook niet te wensen over en met een last-minute driepunter werd het verschil verkleind tot 3 punten.
Niks aan de hand dus nog, maar dan moest het tweede kwart dus wel beter verdedigd worden. Dat werd gelukkig opgepikt door de jongens en toen gingen ook de eenvoudige ballen erin onder leiding van Bas Snijders en Bram Moinat. Het enige dat wel zorgen baarde was het aantal fouten voor guards Jurjen Thie en Thomas van Dijk. Gelukkig wist Jochem Rijlaarsdam de plek als spelverdeler goed over te nemen met rustig spel en een aantal goeie passes.
De achterstand werd zo omgebouwd naar een voorsprong en daar hielpen de scheidsrechters met een aantal calls de Challengers wel mee.

In de tweede helft werd het verdedigende spel van Challengers nog verder aangetrokken en kwamen de eerste tekenen van vermoeidheid van US. De Amsterdammers moesten veel goed maken met fouten en dus vrije worpen veelal voor Gregor Aaij. Als het percentage geslaagde pogingen wat hoger had gelegen, was het toen al geen wedstrijd meer geweest. Dat gebeurde nu pas in het vierde kwart toen Bas Snijders wel met scherp schoot en ook Gregor Aaij makkelijk wist te scoren.
De heren van U.S. hadden door dat ze geen kansen meer zouden krijgen en zo heeft Challengers weer een belangrijke stap gezet op weg naar de titel.
Eindstand 53-71

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten