zaterdag 19 oktober 2013

Bekerwedstrijd Challengers - Pendragon

De Challengers hadden zich dit seizoen, net als vorig seizoen weer ingeschreven voor de beker. In het voorronde toernooi werd met 7 man een plek in de rest van het toernooi veilig gesteld. Daarin moest dit weekend gespeeld worden tegen Pendragon, een club uit de landelijke eerste divisie. Aangezien deze tegenstander hoger speelt dan de Hoofddorpers genoten die het thuis voordeel.
In een goed gevulde FBK hal startte de Challengers goed en overrompelde in de eerste paar minuten hun tegenstander uit Tilburg. Toen die eenmaal op adem waren gekomen, bleek hun kwaliteit. Snel aanvalsspel en een scherpe verdediging over het hele veld. De ervaren mannen van Challengers wisten toch een gaatje te slaan van van zo'n 10 punten. In de fase tot de rust golfde het spel op en neer, maar de voorsprong werd behouden. Met name onder de borden bleken er mogelijkheden te zijn, en Wilbert de Vries en Gregor Aaij waren moeilijk te stoppen. Toen de Tilburgers dachten eindelijk de verdediging te hebben gesloten begonnen Bas Snijders en Bram Moinat lekker te schieten. Als de Challengers zo spelen zijn ze voor iedereen een gevaar. Verdedigend zat het ook sterk in elkaar, met name Jochem Rijlaarsdam, Simon Jan Haytink en Bas Snijders wisten de snelle spelers van Pendragon uit te schakelen. Doordat Pendragon de schutters beter moest gaan verdedigen werd hier door de Hoofddorpers inside van geprofiteerd en andersom. Pendragon kwam dus nooit echt terug in de wedstrijd. Alleen op het laatst door een aantal fouten en technische fouten konden ze vanaf de vrije worplijn nog wat terug doen. De Challengers wisten de pot vakkundig uit te spelen en won met 90-82. Op naar de volgende ronde van de beker, waar de Cangaroes wachten, die in de promotiedivisie spelen.

Geschreven door: Gregor Aaij