zaterdag 12 oktober 2013

Challengers missen beleving en scherpte

Na de uitstekende overwinning van de Challengers tegen Apollo van vorige week, moesten de Challengers dit weekend tegen Blue Starts uit Diemen. De ploeg waarvan Challengers vorig jaar het kampioenschap van de tweede klasse won. De mannen uit Diemen, met een aantal bekenden erin waren dan ook gebrand om te winnen. 

Met een aantal versterkingen beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De Challengers gingen goed van start en kwamen op een voorsprong van 7 punten. De Blue Stars kwamen binnen de kortste keren sterk terug en liepen snel uit naar een verschil van 15 punten. Ze speelden een stuk agressiever dan de Challengers in zowel aanvallend als verdedigend opzicht. 
De Hoofddorpers waren geen schim van de ploeg die vorige week te titelfavoriet versloeg. Door een serie geraakte vrije worpen bleef de schade bij rust beperkt tot 10 punten. De tweede helft had een zelfde spelbeeld als de eerste, overal kwamen de challengers een stapje te kort en door de strakke verdediging van Blue Stars kon aanvallend te weinig worden terug gedaan. 

Alleen Jurjen Thie wist zich enigszins aan de malaise te onttrekken met een paar goede driepunters. Zo leek er bij aanvang van het 4e kwart nog wel iets mogelijk, maar niets bleek minder waar. De blue stars roken bloed en deden er nog een schepje bovenop. De Challengers wisten zich verslagen en het verlies werd (enigszins geflatteerd) 31 punten. 

Eindstand 76-45

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten