zaterdag 14 december 2013

Challengers verliest onnodig van Apollo

Na de twee wedstrijden van vorige week moesten de Challengers nu tegen directe concurrent Apollo spelen. Een sterk team, waarvan vorige keer uit nog enigszins verrassend gewonnen werd. De Challengers begonnen  prima aan de wedstrijd en gaven gelijk het signaal af dat ze wilden winnen.
In het eerste kwart werd al snel een gaatje van 9 punten geslagen, maar toen Apollo wat meer druk ging zetten werd dit snel weer ingelopen. De Hoofddorpers konden de hele wedstrijd maar moeilijk met deze druk om gaan.
Een sterk spelende Bram Moinat, zorgde er met 15 punten in de eerste helft bijna eigenhandig voor dat de voorsprong tot aan de rust behouden werd. Sterk reboundend werk van Jan-Chris Avis en Wilbert de Vries, maakte dat de Amsterdammers weinig tweede kansen kregen. Het traditioneel matige derde kwart werd nu eens goed gespeeld en de Challengers pakten een voorsprong van 11 punten. Die voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon in het 4e kwart, wederom lieten de Challengers Apollo terug komen.
Met een voorsprong van 3 punten en nog minder dan een minuut te gaan leek de overwinning zeker, maar een driepunter van Apollo gooide roet in het eten. Er moest een verlening aan te pas komen om te bepalen wie het sterkste was. In die verlenging bleek dat de Amsterdammers net wat sluwer en geroutineerder waren en zo gingen ze met de punten naar huis. Een onnodige nederlaag voor de Challengers die Apollo tot 3 keer aan toe terug lieten komen.

Eindstand 81-83

Geschreven door: Gregor Aaij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten